Хотел
Слънце

страницата се зарежда

ЗАПОЧНАХА РЕМОНТИТЕ ОКОЛО МОРСКА ГАРА

ЗАПОЧНАХА РЕМОНТИТЕ ОКОЛО МОРСКА ГАРА

05

апр / 2016

ЗАПОЧНАХА РЕМОНТИТЕ ОКОЛО МОРСКА ГАРА

Хотел Слънце Бургас

Договорът за фирмата изпълнител беше подписан в края на февруари, а ремонтните дейности ще започнат в началото на следващата седмица. Очакванията са до началото на лятото зоната за обществен достъп да има съвсем нов вид и да приеме още повече бургазлии и гости на града.

Започнаха ремонтите в зоната за обществен достъп на пристанище Бургас. Те са съсредоточени около Морска гара, където багери премахват стария асфалт. 

В новатa зона за обществен достъп ще има ново осветление, настилки и тротоари. Градската велоалея ще бъде продължена, завършвайки на територията на Зоната за обществен достъп. Ще бъдат изградени нови паркинги за автомобили и за автобуси. Предвижда се да бъдат озеленени близо 3500 кв. м. площи. Целта е да се придаде нова функционалност на района, като територията, на която до скоро се е извършвало товаро-разтоварна дейност, ще се превърне в свободна за граждани  зона.

Така районът около Морска гара ще може да се превърне естествено продължение на центъра на  Бургас, а пристанището ще е с лице към града, а не с гръб към него.

 

  Към
началото

Success!

Error!